Ismerkedjen meg irodánkkal!Kik vagyunk?

A Szegeden működő EUROPE DIRECT a magyarországi Europe Direct hálózat tagja, amely pedig része az információs központok egész Európára kiterjedő családjának. A központok elérhető közelségbe hozzák Európát a helyben élő emberek számára, és bevonják őket az Unió jövőjéről folyó vitába. A hálózatot az Európai Bizottság irányítja.

Forduljon hozzánk, ha kérdései vannak az EU politikáival, programjaival és prioritásaival kapcsolatban, és részt szeretne venni az Unió jövőjével foglalkozó rendezvényeken.

Felkeressük az iskolákat is, ahol prezentációkat tartunk, vitákat rendezünk az EU-ról, és hivatalos kiadványokat adunk közre.

Minden szolgáltatásunkat költségmentesen nyújtjuk az érintett polgároknak.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jogi tanácsadást nem tudunk nyújtani, illetve nincs módunkban az uniós jogszabályok értelmezésével kapcsolatban tájékoztatással szolgálni.

Ha többet szeretne megtudni az uniós tagállamokban – köztük Magyarországon – működő központokról, kattintson ide: https://europa.eu/european-union/contact/meet-us_hu


A magyar hálózatban a EUROPE DIRECT Szeged az egyetlen információs iroda, melynek befogadó szervezete felsőoktatási intézmény. Természetes tehát, hogy célközönségünkön belül kiemelt figyelmet szentelünk a diákság információs igényeinek, valamint hogy kiadványaink, rendezvényeink az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán elvárt és megszokott magas szakmai színvonalat képviselik. A Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet eddigi működése során is nyitott volt az Universitas szigorúan vett oktatási keretein túlmutató projektek, tevékenységek irányában, a EUROPE DIRECT Szeged iroda működtetésével pedig még egy kapcsolódási pontot hozott létre az egyetem, annak környezete és az Európai Unió között.